dec 142012
 

Kerst is voor veel mensen een tijd van gezelligheid, van familie en vrienden, van hopelijk een witte kerst en van lekker eten. Maar kerst is ook een tijd voor kerstverhalen. Verhalen die worden verteld terwijl de familie aan het kerstdiner zit of wanneer je met zijn allen bij de kerstboom zit.

Kerstverhalen

Kerstverhalen Het bekendste kerstverhaal is natuurlijk het verhaal over de geboorte van Jezus in een stal bij Bethlehem. Maar er zijn veel meer kerstverhalen. Verhalen over hoe mensen kerst beleven, over hoe ze de gezelligheid opzoeken of juist ontvluchten. Maar er zijn ook kerstvertellingen over mensen die het kerstgevoel kwijt zijn en hoe ze het terugvinden, zoals Ebeneezer Scrooge in ‘The Christmas Carol’ van Charles Dickens. En wat is het kerstgevoel eigenlijk? Ook daar gaan sommige verhalen op in.

Iedereen heeft zijn eigen kerstverhalen. Herinneringen aan die ene mooie kerst uit je jeugd, de eerste kerst samen met een geliefde of juist de laatste kerst die je met een dierbare hebt gevierd.  Ze kunnen persoonlijk zijn, maar er zijn ook genoeg verhalen die erom vragen gedeeld te worden met de buitenwereld. Het is zonde als deze verhalen, of ze nu gebaseerd zijn op de werkelijkheid, of zijn ontstaan in de fantasie van de verteller, onverteld blijven. Daarom kan iedereen zijn eigen kerstverhalen delen op Kerstverhalen.com.

De auteurs

Aan de rechterkant van het scherm zie je een overzicht van de auteurs die reeds kerstverhalen delen op deze website. Door op de naam van een auteur te klikken, kun je zijn of haar verhalen lezen. Ook wordt een willekeurige selectie van de beschikbare kerstverhalen getoond. Een overzicht van alle verhalen op deze website vind je bovenin onder de knop ‘Alfabetisch overzicht’.

Contact

Heb je vragen of suggesties voor deze website, of wil je je eigen kerstverhalen toevoegen? Dan kun je een bericht sturen naar  contact@kerstverhalen.com.

 Gepubliceerd door om 12:15

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)